Tonnatasaus
Ingrediënten
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 120 g
4 ansjovisfilets in olie
1 eetlepel kappertjes in azijn
1 ei
180 g olijfolie
1 eetlepel citroensap
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Voor mayonaise gebruikt u normaal gezien enkel de dooier van het ei, maar als u een keukenmachine gebruikt, is het beter ook het eiwit toe te voegen zodat de mayonaise wat steviger is.
2. Meng het ei met een snuifje zout in de keukenmachine. Voeg een paar druppels olijfolie toe, zet de keukenmachine aan en voeg langzaam de resterende olijfolie toe tot de mayonaise begint te binden. Dit duurt minder dan een minuut. Voeg het citroensap toe. Bent u gehaast, gebruik dan 200 g kant-en-klare mayonaise.
3. Als de mayonaise klaar is, voegt u de goed uitgelekte tonijn, de kappertjes en ansjovissen toe. Mix tot een gladde en romige saus.
4. U kunt de tonnatasaus op brood serveren, of met tomaten, hardgekookte eieren of groenten. Als u deze saus gebruikt om vitello tonnato te maken, is het beter om ze wat vloeibaarder te maken door er een paar lepels van de koude bouillon aan toe te voegen waarin het vlees werd gegaard.