Tonijnsaus
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
240 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
200 g tomatenpuree
1 kleine ui
½ teentje knoflook
100 ml witte wijn
1 takje peterselie
1 takje basilicum
40 g extra vergine olijfolie
zout naar smaak
240 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
200 g tomatenpuree
1 kleine ui
½ teentje knoflook
100 ml witte wijn
1 takje peterselie
1 takje basilicum
40 g extra vergine olijfolie
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe vervolgens hetzelfde met de basilicum en peterselie afzonderlijk. Bak de ui en knoflook in een pan tot ze glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat ongeveer 3 minuten koken tot de alcohol verdampt is.
2. Voeg de tomatenpuree toe, breng op smaak met zout en laat ongeveer tien minuten koken. Voeg de uitgelekte tonijn en de fijngehakte aromatische kruiden toe, roer de ingrediënten ongeveer een minuut lang door elkaar en haal de saus van het vuur.
3. U kunt ook een zakje saffraan aan de saus toevoegen om deze een aparte, prikkelende smaak te geven.