Tonijnquiche
Ingrediënten
voor 4 personen
1 rond vel kant-en-klaar bladerdeeg
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 80 g
150 g geraspte emmentaler
40 g geraspte Parmezaanse kaas
100 ml verse room
3 eieren
1 takje peterselie
1 rond vel kant-en-klaar bladerdeeg
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 80 g
150 g geraspte emmentaler
40 g geraspte Parmezaanse kaas
100 ml verse room
3 eieren
1 takje peterselie
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Verwarm de oven op 200°C; bekleed een ronde taartvorm van 24 cm met aluminiumfolie. Leg het deeg voorzichtig in de taartvorm. Druk het goed aan tegen de zijkanten en prik de bodem in met een vork. Laat het deeg ongeveer 15 minuten bakken tot het droog maar niet bruin is.
2. Klop de eieren met de room in een kom. Voeg de uitgelekte stukjes tonijn, de kaas en de gehakte peterselie toe. Klop opnieuw en giet het mengsel in de taartvorm over het licht gebakken deeg. Zet de taartvorm terug in de oven en laat de quiche bakken tot de vulling stevig en goudbruin is. Quiche kan warm of op kamertemperatuur worden gegeten.