Tonijnhamburgers
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
2 blikjes Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
6 sneden toastbrood
1 ei
2 koffielepels mosterd
1 takje peterselie
één lente-uitje
2 eetlepels mayonaise
een scheutje extra vergine olijfolie
2 blikjes Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
6 sneden toastbrood
1 ei
2 koffielepels mosterd
1 takje peterselie
één lente-uitje
2 eetlepels mayonaise
een scheutje extra vergine olijfolie
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Snijd de korsten van de sneden toastbrood en maal ze in een foodprocessor tot zacht broodkruim. Doe het broodkruim in een kom, voeg de goed uitgelekte stukjes tonijn, het fijngehakte lente-uitje, de peterselie, de mayonaise, de mosterd en het hele ei toe en meng de ingrediënten door elkaar.
2. Vorm hamburgers met het mengsel. Verhit een licht ingeoliede pan met antikleeflaag op een hoog vuur tot ze goed heet is, en leg er de hamburgers in. Bak de burgers aan weerszijden en draai ze om met een spatel om een gelijkmatige dikte te garanderen. De burgers zijn klaar wanneer ze een goudbruine kleur hebben.
3. Dien onmiddellijk op met heerlijke, dik gesneden frieten.