Tonijnfilets met munt en artisjokken met citroensmaak
Ingrediënten
voor 4 personen:
2 blikjes Rio Mare Tonijnfilets in Olijfolie
4 artisjokken
½ sinaasappel
½ citroen
een bosje verse munt
40 g extra vergine olijfolie
1 teentje knoflook
1 eetlepel pijnboompitten
peper en zout naar smaak
2 blikjes Rio Mare Tonijnfilets in Olijfolie
4 artisjokken
½ sinaasappel
½ citroen
een bosje verse munt
40 g extra vergine olijfolie
1 teentje knoflook
1 eetlepel pijnboompitten
peper en zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Maak de artisjokken schoon en snijd ze in dunne plakken. Verwijder een paar reepjes van de sinaasappel- en citroenschil, en pers het sap uit.
2. Fruit het gehalveerde teentje knoflook in de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de artisjokken toe en laat een paar minuten bakken. Giet het sap van de sinaasappel en citroen erbij en laat garen tot de artisjokken zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout en neem de pan van het vuur.
3. Doe de schil en de gehakte munt bij de artisjokken en meng goed door elkaar. Schik de tonijnfilets en artisjokken op individuele borden en serveer.