Tonijn met sperziebonen, kidneybonen en munt
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
1 blikje Rio Mare Tonijn in extra vergine olijfolie van 160 g
150 g sperziebonen
100 g gekookte kidneybonen
1 lente-uitje
1 hart van bleekselderij met bladeren
een klein slahart
een handvol verse munt
30 g extra vergine olijfolie
een handvol geroosterd sesamzaad
1 blikje Rio Mare Tonijn in extra vergine olijfolie van 160 g
150 g sperziebonen
100 g gekookte kidneybonen
1 lente-uitje
1 hart van bleekselderij met bladeren
een klein slahart
een handvol verse munt
30 g extra vergine olijfolie
een handvol geroosterd sesamzaad
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Verwijder de topjes van de sperziebonen, spoel en kook ongeveer 20 minuten in water met zout.
2. Pel het lente-uitje, verwijder het hart en snijd samen met de selderij in dunne schijfjes. Doe beide in een kom en voeg de tonijn en extra vergine olijfolie toe. Meng voorzichtig.
3. Laat de gekookte sperziebonen uitlekken, leg ze op een schotel, voeg de rode bonen, de tonijn met de groenten en het in kleine stukken gesneden slahart toe. Bestrooi met verse munt en het geroosterd sesamzaad en voeg een scheutje olie toe.