Tonijn met hummus, gegrilde aubergines en kerstomaten

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:
2 blikjes Rio Mare Tonijn in extra vergine olijfolie van 80 g
250 g gekookte kikkererwten
2 eetlepels sesamzaad
4 ijsblokjes
1 limoen
50 g extra vergine olijfolie
1 grote aubergine
200 g rode, gele en groene tomaten
een handvol basilicum
1 teentje knoflook
zout

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in extra zuivere olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Snijd de aubergine in reepjes en bak goudbruin in een braadpan met antikleeflaag in 30 g olijfolie, samen met een ongepeld, licht geperste teentje knoflook, en voeg zout toe.

    2. Maal het sesamzaad fijn in een foodprocessor, en voeg de kikkererwten, de ijsblokjes, een beetje zout en het limoensap toe. Maal alle ingrediënten samen tot je een dikke saus krijgt. Voeg eventueel een beetje water toe om de saus wat romiger te maken.

    3. Snijd de tomaten en breng op smaak met het resterende zout en de olie.

    4. Leg de hummus in het midden van een bord, leg de tonijn op de saus met een scheutje van zijn olie en werk het bord af met aubergines, tomaten en basilicum. Serveer met pitabrood of warme tortilla’s en schijfjes limoen.

De meest geklikte recepten