Tonijn met asperges, sinaasappel en amandelen

Ingrediënten

voor 4 personen
2 blikjes Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
2 eieren
800 g asperges
1 sinaasappel
1 kleine rode ui
40 g extra zuivere olijfolie
20 g gepelde amandelen
zout en peper naar smaak

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Maak de asperges schoon en verwijder de houterige onderkanten. Kook ze ongeveer 20 minuten in een pan met gezouten water. Kook de eieren 8 minuten in een kleine pan met water vanaf het moment dat het water begint te koken.

    2. Schil een paar reepjes van de sinaasappelschil en haal het wit weg. Fileer de sinaasappelen door het buitenste membraan te verwijderen en ze in partjes te verdelen.

    3. Hak de amandelen grof, pel de hardgekookte eieren en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de ui fijn.

    4. Snijd de asperges in de lengte doormidden en schik ze op vier borden. Leg de uitgelekte en geprakte tonijn erop en voeg de sinaasappel, hardgekookte eieren en fijngesneden ui toe. Werk af met de amandelen en de zeste en besprenkel met olie en een royale hoeveelheid zwarte peper.

De meest geklikte recepten