Tomaten gevuld met rijst en tonijn met pikante chilipepers
Ingrediënten
1 blikje Rio Mare Tonijn met olijfolie met chilipeper uit Calabrië van 130 g
8 tomaten
200 g vialone nano-rijst
40 g geraspte pecorinokaas
1 teentje knoflook
een handje basilicumblaadjes
een klein bosje peterselie
enkele muntblaadjes
een snuifje oregano
40 g extra zuivere olijfolie
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Was de tomaten, snijd de topjes eraf en leg die opzij. Schep het vruchtvlees eruit, breng op smaak met zout en zet de uitgeholde tomaten ondersteboven om uit te lekken.
2. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst al dente in een grote pan met kokend water en giet af.
3. Bak het gehalveerde teentje knoflook in de olijfolie in een braadpan. Voeg het grof gehakte vruchtvlees van de tomaten toe en laat enkele minuten garen.
4. Hak al de verse kruiden fijn, voeg ze toe aan de gegaarde tomaten en breng op smaak met zout. Voeg de oregano, de uitgelekte tonijn en de rijst toe en meng alles goed door elkaar.
5. Vul de tomaten met het mengsel, voeg de geraspte pecorinokaas toe en leg de afgesneden topjes van de tomaten erop. Sprenkel er wat olie over en bak ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven.