Spelt- en aspergesalade met Tonijn met Citroen en Zwarte Peper
Ingrediënten
200 g spelt
2 blikjes Rio Mare Tonijn met Citroen en Zwarte Peper van 80 g
1 bussel asperges
4 oranje en paarse wortelen
30 g ongepelde amandelen
30 g extra vergine olijfolie
een bosje peterselie
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Maak de asperges schoon en verwijder de houterige onderkanten. Doe de asperges in een pan met gezouten water, maar laat de aspergetoppen eruit steken. Laat de asperges 15 minuten koken vanaf het moment dat het water begint te koken.
2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook, voeg de spelt toe en kook hem in ongeveer 18 minuten gaar. Giet de spelt in een vergiet en spoel onder stromend koud water.
3. Schil ondertussen de wortels en snijd ze in dunne hele of halve rondjes. Hak de amandelen grof.
4. Meng de wortelen en amandelen in een kom, en voeg de fijngehakte peterselie, de tonijn met citroen en peper, en het sap toe.
5. Laat de asperges uitlekken, snijd de helft van de asperges in de lengte doormidden en de andere helft in stukjes, en doe ze bij de andere ingrediënten. Voeg de met olijfolie op smaak gebrachte spelt toe, meng goed en serveer.