Spaghetti met tonijnsmaak, met pistachenootjes en sinaasappelzeste
Ingrediënten
voor 4 personen:
350 g spaghetti
2 x blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 80 g
20 g gepelde pistachenoten
1 sinaasappel
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
40 g extra vergine olijfolie
peper en zout naar smaak
350 g spaghetti
2 x blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 80 g
20 g gepelde pistachenoten
1 sinaasappel
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
40 g extra vergine olijfolie
peper en zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Breng een pan met water aan de kook, en voeg het zout toe zodra het water het kookpunt heeft bereikt. Kook de spaghetti ‘al dente’.
2. Hak ondertussen de pistachenoten, rasp de sinaasappelschil en hak de peterselie fijn.
3. Halveer het knoflookteentje en fruit het met de olijfolie in een grote braadpan. Voeg de uitgelekte pasta en een paar eetlepels van het kookvocht toe en fruit de ingrediënten gedurende één minuut.
4. Voeg de tonijn, pistachenoten, sinaasappelzeste en peterselie toe. Kruid met een royale hoeveelheid peper, verwijder de knoflook, meng goed door elkaar en serveer.