Spaghetti alla carbonara met tonijn en prei

Ingrediënten

voor 4 personen:
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 80 g
350 g spaghetti
2 preistengels
2 eierdooiers en 1 heel ei
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
50 g olijfolie
1 takje peterselie
peper en zout naar smaak

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Breng een pan met water aan de kook, voeg zout toe en kook de spaghetti ‘al dente’.

    2. Was ondertussen de prei en snijd hem in dunne ringen. Bak de preiringen goudbruin in de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en breng ze op smaak met zout.

    3. Meng de eierdooiers, het hele ei en de Parmezaanse kaas in een kom en klop goed op. Voeg een beetje van het kookvocht van de pasta toe en klop op tot een romige textuur.

    4. Giet de warme pasta in de kom en meng door elkaar tot de pasta alle smaken van de saus heeft opgenomen. Garneer met de warme preiringen en uitgelekte tonijn.

    5. Bestrooi met een royale hoeveelheid zwarte peper en gehakte peterselie.

De meest geklikte recepten