Sardinefilets met aardappelen en sinaasappelsap
Ingrediënten
voor 4 personen
3 blikjes Rio Mare Sardinefilets in olijfolie met pikante chilipepers van 105 g
3 aardappelen
1 kleine rode ui
1 sinaasappel
40 g extra zuivere olijfolie
een klein bosje peterselie
40 g ongepelde amandelen
zout naar smaak
3 blikjes Rio Mare Sardinefilets in olijfolie met pikante chilipepers van 105 g
3 aardappelen
1 kleine rode ui
1 sinaasappel
40 g extra zuivere olijfolie
een klein bosje peterselie
40 g ongepelde amandelen
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Snijd de ui fijn, rasp de sinaasappelschil en pers het sap. Hak de peterselie fijn, hak de amandelen grof met een mes en snijd de gekookte en ongeschilde aardappelen.
2. Bak de ui in een pan met de olijfolie, voeg de sinaasappelzeste en het sinaasappelsap toe, breng op smaak met zout en kook enkele minuten op een laag vuur. Haal van het vuur en voeg de peterselie toe aan de saus.
3. Snijd de aardappelen, schik ze op een bord, leg de sardinefilets erop en sprenkel er wat van de olie uit het blik over. Schep de saus van ui en sinaasappel erover en garneer met de amandelen.