Salade met bulgur en tonijn
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
200 g bulgur
3 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 80 g
2 stengels bleekselderij
½ rode ui
½ gele paprika
een handvol jonge bleekselderij
een handvol muntblaadjes
2 stevige, rijpe tomaten
sap van ½ citroen
50 g extra vergine olijfolie
1 chilipeper
zout naar smaak
200 g bulgur
3 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 80 g
2 stengels bleekselderij
½ rode ui
½ gele paprika
een handvol jonge bleekselderij
een handvol muntblaadjes
2 stevige, rijpe tomaten
sap van ½ citroen
50 g extra vergine olijfolie
1 chilipeper
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Doe de bulgur in een kookpan, voeg 1 kopje water en een snuifje zout toe en breng aan de kook. Laat de bulgur koken tot al het water is opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat de bulgur afkoelen. Breng op smaak met de olijfolie, het citroensap en de in fijne stukjes gesneden chilipeper.
2. Pel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de ui, paprika, bleekselderij en munt fijn en pluk de peterselie.
3. Doe de stukjes tonijn bij de bulgur en werk af met de groenten en aromatische kruiden. Meng zorgvuldig, serveer en geniet van dit frisse, geurige recept.