Rösti met tonijn
Ingrediënten
800 g aardappelen of 1 pak kant-en-klare rösti
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 80 g
150 g geraspte gruyèrekaas
1 bosje bieslook
20 g boter
20 g olie
peper en zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Kook de ongeschilde aardappelen ongeveer 15 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet ze af, laat ze afkoelen en bewaar ze een paar uur in de koelkast. Schil en rasp de aardappelen met een grove rasp en breng ze op smaak met peper en zout. Als u kant-en-klare rösti gebruikt, kunt u deze stap overslaan.
2. Verhit de olie en boter in een pan met antikleeflaag van 28 cm. Voeg de rösti toe en bak hem op een hoog vuur tot de onderkant goudbruin is. Draai de rösti dan om als een omelet en bak ook de andere zijde goudbruin.
3. Verlaag het vuur tot een minimum, werk de rösti af met de stukjes tonijn, bestrooi met de kaas en bieslook en zet een deksel op de pan. Laat de rösti ongeveer twee minuten garen of tot de kaas gesmolten en zacht is. Dien onmiddellijk op.