Rijstkroketten met tonijn en mozzarella
Ingrediënten
300 g rijst
1 ui
1 liter bouillon
40 ml olijfolie
200 g mozzarella
1 blikje Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
2 eieren
150 g tomatenpulp
een snuifje oregano
frituurolie
bloem
paneermeel
zout
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Snijd de ui in plakken en fruit in een pan met de olijfolie. Voeg 100 g tomatenpulp en de oregano toe. Voeg de rijst toe en laat marineren. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer regelmatig tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Neem de pan van het vuur en voeg een heel ei toe. Schep de rijst op een snijplank en laat afkoelen.
2. Laat een klein stukje tonijn uitlekken en leg het in een kom. Voeg de fijngehakte mozzarella en de resterende tomatenpulp toe.
3. Leg een grote lepel koude rijst in uw handpalm en voeg een klein beetje van de tonijn- en mozzarellavulling toe. Vorm een balletje met de vulling aan de binnenkant. Herhaal tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Klop het resterende ei op met een snuifje zout.
4. Haal de rijstkroketten door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel. Frituur ze goudbruin en krokant. Dien warm op.
Een maaltijd op zich!
Werk af met een stuk fruit.