Rijst met zoetzure groenten en gegrilde makreel

Ingrediënten

voor 4 personen:
4 blikjes Rio Mare Gegrilde Makreel in Extra Vergine Olijfolie van 120 g
200 g basmatirijst
2 courgettes
2 wortelen
1 rode ui
1 gele paprika
50 g extra vergine olijfolie
enkele takjes tijm
zout en peper naar smaak

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Gegrilde makreelfilets in extra-vergine olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Breng een middelgrote pan water aan de kook en voeg zout toe wanneer het water het kookpunt bereikt heeft. Doe de rijst erin, kook gaar en giet af.

    2. Snijd intussen alle geschilde, gewassen groenten in kleine stukjes. Bak de groenten in een braadpan met antiaanbaklaag met de olijfolie en de tijmtakjes, draai ze vaak om tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper, voeg de gekookte rijst toe en roer gedurende één minuut op het vuur.

    3. Plaats de gegrilde makreelfilets op de warme rijst en garneer met een beetje verse tijm.

De meest geklikte recepten