Rigatoni met Tonijn met Citroen en Zwarte Peper, en courgette

Ingrediënten

voor 4 personen:
350 g rigatoni of een ander soort korte pasta
3 blikjes Rio Mare Tonijn met Citroen en Zwarte Peper van 80 g
700 g courgette
1 teentje knoflook
80 g extra vergine olijfolie
een handvol verse basilicumblaadjes
zout naar smaak

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie met citroen en zwarte peper

Meer weten

Voorbereiding

    1. Breng een pan met water aan de kook, en voeg het zout toe zodra het water het kookpunt heeft bereikt.

    2. Was de courgette, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in fijne schijfjes.

    3. Plet het ongeschilde teentje knoflook met het lemmet van een mes, zodat het tijdens het kookproces een fijnere smaak afgeeft en fruit het in een braadpan met de olijfolie.

    4. Doe de courgette bij de gefruite knoflook en breng op smaak met een snuifje zout. Laat de courgettes onder regelmatig roeren garen tot ze goudbruin zijn.

    5. Kook de pasta ‘al dente’ en giet hem af.

    6. Doe de tonijn bij de courgette, voeg de uitgelekte pasta toe en laat garen tot de pasta de saus heeft opgenomen.

    7. Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer.

De meest geklikte recepten