Puree van tuinbonen met gegrilde makreelfilets en gebakken kerstomaten
Ingrediënten
4 blikjes Rio Mare Gegrilde makreelfilets in extra zuivere olijfolie van 120 g
250 g gedroogde gedopte tuinbonehn
150 g Datterini-tomaten
1 laurierblad
1 teentje look
50 g extra zuivere olijfolie
een beetje oregano
zout en peper naar smaak
enkele blaadjes basilicum
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Was de tuinbonen in een kom met een ruime hoeveelheid water, laat ze goed uitlekken en doe ze samen met het laurierblad in een kookpan. Vul de pan met water (zodat de bonen net onderstaan) en breng aan de kook. Schep het schuim van het zachtjes kokende water en laat minstens een uur koken op een laag vuur.
2. Bak de fijne sneetjes look goudbruin in de olijfolie in een braadpan. Snijd de kerstomaten middendoor, voeg ze toe en laat ze een paar minuten goed bakken. Breng op smaak met het zout, de basilicum en de oregano. Haal van het vuur en zet opzij.
3. Haal de tuinbonen, die bijna uit elkaar vallen, uit het water en prak ze fijn met een vork. Breng op smaak met zout.
4. Schik de tuinbonenpuree op vier borden, voeg de gegrilde makreelfilets toe, schik de kerstomaatjes erop en kruid met wat versgemalen peper.