Penne Barilla met tonijn
Ingrediënten
Aantal personen: 4 personen
400 gram penne
2 blikjes tonijn in olijfolie 160g
1 teentje knoflook
300 gram half zongedroogde tomaten op olijfolie
600 gram kerstomaten
½ citroen, zeste + sap
Enkele takjes peterselie
Peper en zout
400 gram penne
2 blikjes tonijn in olijfolie 160g
1 teentje knoflook
300 gram half zongedroogde tomaten op olijfolie
600 gram kerstomaten
½ citroen, zeste + sap
Enkele takjes peterselie
Peper en zout
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Breng water aan de kook en kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
2. Verhit wat vetstof in een pan en bak de kerstomaten samen met de geperste knoflook gedurende 5 minuten. Voeg het sap van de citroen toe, plet de kerstomaten in de pan en bak tot de tomaten zacht zijn.
3. Voeg de half zongedroogde tomaten met hun olijfolie toe bij de kerstomaten en stoof nog enkele minuten. Kruid met peper en zout.
4. Meng de pasta onder de tomatensaus en verdeel de tonijn over de pasta. Werk af met enkele takjes peterselie en zeste van citroen. Smakelijk!