Pasta met makreel, gember en paprika
Ingrediënten
320 g korte volkorenpasta
2 blikjes Rio Mare Makreelfilets in olijfolie van 125 g
1 kleine gemberwortel
1 teentje knoflook
7 gedroogde tomaten in olie
1 lente-uitje
1 gele paprika
3 eetlepels oudbakken volkorenbroodkruimels
1 takje vers basilicum
5 el extra vergine olijfolie
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Breng een grote pot met licht gezouten water aan de kook en kook de pasta ‘al dente’.
2. Rooster ondertussen de broodkruimels in een braadpan met antikleeflaag. Hak de gember en de gele paprika fijn, snijd het lente-uitje in plakjes en fruit in een braadpan met antikleeflaag samen met de gedroogde tomaten, het teentje knoflook, 1 eetlepel water en 2 eetlepels extra vergine olijfolie.
3. Giet de al dente pasta af, spoel onder koud water om het zetmeel te verwijderen en voeg toe aan de gefruite groenten, waarvan u het vuur hebt uitgezet. Zet het vuur aan, voeg de resterende lepels extra vergine olijfolie toe zodat de smaken zich kunnen vermengen en dien op. Werk af met de uitgelekte makreelfilets, de geroosterde broodkruimels en enkele verse blaadjes basilicum.