Orecchiette met Rapini en Tonijn met Chilipeper uit Calabrië
Ingrediënten
350 g orecchiette of pasta naar keuze
2 blikjes Rio Mare Tonijn met Chilipeper uit Calabrië
800 g rapini (Italiaanse raapstelen)
100 g zoete kerstomaatjes
2 sneetjes oud brood
50 g extra vergine olijfolie
1 teentje knoflook
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Verwijder de zachte bladeren en roosjes van de rapini. Verkruimel het oud brood grof en halveer de kerstomaatjes.
2. Fruit het geplette teentje knoflook in 30 g olijfolie. Doe de rapini in kokend water. Haal ze er na 5 minuten met een schuimspaan uit en zet het kookvocht opzij. Voeg de rapini toe aan de pan met de olie en knoflook. Voeg de kerstomaatjes toe en laat twee minuten garen tot de smaken zijn opgenomen. Haal de pan van het vuur.
3. Breng het kookvocht van de pasta opnieuw aan de kook en voeg de orecchiette toe. Bak ondertussen de broodkruimels in de resterende olijfolie goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.
4. Zet de pan met de rapini terug op een middelhoog vuur en voeg de orecchiette en een beetje van het kookvocht toe. Voeg de tonijn met de chilipeper uit Calabrië toe en hussel gedurende twee minuten tot alles goed is gemengd. Zet het vuur uit, verwijder de knoflook, bestrooi met de geroosterde broodkruimels en serveer.