Omelet met tonijn en ui

Ingrediënten

voor 4 personen:
2 blikjes Rio Mare in olijfolie van 160 g
5 eieren
2 zoete witte uien of 3 lente-uitjes
een klein bosje peterselie
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 laurierblad
50 g extra vergine olijfolie
zout en peper naar smaak

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Was de uien en snijd ze fijn. Doe ze samen met het laurierblad, 30 g olijfolie en een snufje zout en peper in een braadpan met antiaanbaklaag. Zet het deksel erop en laat bakken op een matig vuur, roer vaak, tot de uien zacht en glazig maar niet bruin zijn.

    2. Hak de peterselie fijn en verwijder het laurierblad uit de uien. Klop de eieren los in een kom met de Parmezaanse kaas en een snufje zout.

    3. Voeg de goed uitgelekte stukjes tonijn, peterselie en uien toe aan de eieren.

    4. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag met een diameter van 24 cm. Voeg, als de pan heet is, het losgeklopte eimengsel toe en roer lichtjes met een vork zodat alles gelijkmatig gaar wordt. Draai het om als het mengsel voldoende gestold is en laat aan de andere kant bakken, zo nodig met een deksel erop.

De meest geklikte recepten