Met tonijn gevulde knoedels met pompoensaus
Ingrediënten
300 g zacht wit brood
1 blikje Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
1 ui
80 g bloem
3 eieren
40 g geraspte kaas
200 ml melk
250 g pompoen
300 ml groentebouillon
een klein bosje peterselie
enkele stengels bieslook
40 g boter
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Hak de ui fijn en fruit hem met boter in een braadpan tot hij glazig is, maar laat hem niet bruin worden. Doe de helft van de ui in een grote kom.
2. Voeg de in blokjes gesneden pompoen en de groentebouillon toe aan de andere helft van de ui in de braadpan en laat ongeveer 25 minuten garen.
3. Snijd het brood in blokjes en voeg die toe aan de kom met de gebakken uien. Voeg de opgeklopte eieren, de melk, de bloem, de fijngehakte peterselie en een snuifje zout toe en kneed alles goed met uw handen tot het mengsel een gelijkmatige consistentie krijgt. Maak indien nodig uw handen nat zodat het deeg er niet aan blijft plakken.
4. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
5. Laat het mengsel enkele minuten rusten. Prak intussen de goed uitgelekte tonijn met een vork en meng met de geraspte kaas.
6. Maak van het brooddeeg knoedels ter grootte van kleine walnoten. Maak een putje in het midden van elke bol, schep er wat van het tonijnmengsel in en druk het deeg errond dicht zodat de vulling er niet uit valt.
7. Kook de gevulde knoedels ongeveer 10 minuten in kokend water. Mix de pompoensaus glad en schep er een bodempje van op vier borden. Leg op elk bord evenveel knoedels. Werk af met de gehakte bieslook en wat geraspte kaas.