Makreelfilets met wortels met gember en citroenzeste

Ingrediënten

voor 4 personen
3 blikjes Rio Mare Makreelfilets in Olijfolie van 125 g
400 g wortels
een stukje gember
1 ui
1 onbehandelde citroen
1 bosje peterselie
4 eetlepels dikke yoghurt
40 g extra vergine olijfolie
peper en zout naar smaak

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Meer weten

Voorbereiding

    1. Snijd de ui fijn, schraap de wortels en hak ze fijn of rasp ze met een grove rasp.

    2. Fruit de ui met de olie in een pan goudbruin. Voeg de wortels toe, breng op smaak met zout, voeg een paar eetlepels water toe, zet een deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten garen op een laag vuur, tot de wortels zacht zijn. Voeg de geschilde, geraspte gember toe, haal de pan van het vuur en prak de wortels met een vork.

    3. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de yoghurt met een snuifje zout en peper.

    4. Leg de wortels en makreelfilets op 4 individuele borden. Lepel de yoghurtsaus over de wortels en werk het gerecht af met reepjes of geraspte citroenzeste.

De meest geklikte recepten