Maccheroni alla pugliese met tonijn en broccoli
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
350 g maccheroni
1 blikje Rio Mare Tonijn in olijfolie (160 g)
500 g broccoli
1 ui
2 teentjes knoflook
30 ml olijfolie
30 g geraspte parmezaan
1 chilipeper
zout
350 g maccheroni
1 blikje Rio Mare Tonijn in olijfolie (160 g)
500 g broccoli
1 ui
2 teentjes knoflook
30 ml olijfolie
30 g geraspte parmezaan
1 chilipeper
zout
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Snijd de broccoli in roosjes en hak de steel in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook en de chilipeper in schijfjes. Bak ze goudbruin in een grote pan met een beetje olie en laat rusten.
2. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg zout toe. Voeg de pasta en broccoli toe en laat koken. Giet af en doe ze in de pan met de gebakken ingrediënten. Voeg hierbij een beetje kookwater van de pasta en de broccoli toe.
3. Voeg de parmezaan toe. Roer een minuut lang op het vuur, voeg de licht uitgelekte tonijn toe en dien op.