Lekkere crostini met tonijn en kikkererwtenspread
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
200 g gekookte kikkererwten
1 teentje knoflook
een takje peterselie
zeezout
zwarte peper
extra vergine olijfolie
1 biologische citroen
160 g Rio Mare Tonijn in extra vergine olijfolie
enkele blaadjes verse basilicum
een paar takjes verse rozemarijn
200 g stokbrood
verse tijm om te garneren
200 g gekookte kikkererwten
1 teentje knoflook
een takje peterselie
zeezout
zwarte peper
extra vergine olijfolie
1 biologische citroen
160 g Rio Mare Tonijn in extra vergine olijfolie
enkele blaadjes verse basilicum
een paar takjes verse rozemarijn
200 g stokbrood
verse tijm om te garneren
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Doe de kikkererwten samen met het teentje knoflook, enkele takjes rozemarijn, de peterselie, het zout, het sap van een halve citroen en twee eetlepels olijfolie in een foodprocessor.
2. Mix tot een romige massa en kruid met wat vers gemalen zwarte peper. Giet de tonijn af, snijd hem in stukjes en meng met de geraspte zeste van citroen en het fijngehakte basilicum.
3. Snijd het stokbrood in plakjes en rooster ze op een warme grill.
4. Smeer de kikkererwtensaus op het stokbrood, werk elk plakje af met de tonijn en garneer met takjes tijm en geraspte zeste van citroen.