Gewokte basmatirijst met tonijn en pompoen
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
350 g basmatirijst
1 schijfje pompoen
160 g Rio Mare Tonijn in extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook
verse lente-uitjes
1/2 chilipeper
zout
witte peper
350 g basmatirijst
1 schijfje pompoen
160 g Rio Mare Tonijn in extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook
verse lente-uitjes
1/2 chilipeper
zout
witte peper
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Verhit enkele eetlepels olie in een wok en fruit er het knoflook, de fijngehakte lente-uitjes (houd de stengels apart) en de chilipeper in. Voeg de pompoenblokjes en het zout toe en laat op middelhoog vuur garen. Voeg indien nodig een beetje water toe.
2. Doe de rijst in een halve liter kokend water met zout, verlaag het vuur, voeg een lepel olie toe en kook de basmati 'al dente' (het water moet volledig zijn opgenomen).
3. Bak de gare rijst in de wok met de pompoen en voeg een deel van de uitgelekte tonijn toe. Laat de rijst de smaak opnemen en dien op.