Gerstsalade met tonijn, radijzen en hazelnoten
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
1 blikje Rio Mare Tonijn in extra vergine olijfolie van 160 g
200 g parelgerst
een hart van ijsbergsla
2 wortelen
6 radijzen
enkele takjes peterselie
20 g gepelde hazelnoten
50 g extra vergine olijfolie
een theelepel azijn
peper en zout
1 blikje Rio Mare Tonijn in extra vergine olijfolie van 160 g
200 g parelgerst
een hart van ijsbergsla
2 wortelen
6 radijzen
enkele takjes peterselie
20 g gepelde hazelnoten
50 g extra vergine olijfolie
een theelepel azijn
peper en zout
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook en kook er de gerst in gaar. Snijd de radijzen in schijfjes. Snijd de sla dun en snijd de wortelen in reepjes of rasp ze.
2. Hak de hazelnoten grof, breng ze op smaak met olie, veel peper, een beetje zout, azijn en voeg enkele blaadjes peterselie toe.
3. Spoel de gerst onder koud water en laat uitlekken, breng op smaak met een beetje hazelnootkruiden. Doe de gerst en de groenten op een schotel, voeg de tonijn toe en werk af met de resterende hazelnootsaus en een paar takjes peterselie.