Fusilli met tonijn, broccoli, provolone en olijven
Ingrediënten
2 blikjes Rio Mare Tonijn met Chilipeper uit Calabrië van 80 g
350 g fusilli
500 g broccoli
1 ui
1 teentje knoflook
30 g ontpitte zwarte olijven
20 g pijnboompitten
20 g rozijnen
40 g rijpe provolone
40 g extra vergine olijfolie
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Week de rozijnen in lauw water tot ze zacht zijn.
2. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in kleine stukjes. Doe de broccoli in het kokende water en laat ongeveer 10 minuten garen. Laat de broccoli uitlekken en houd apart. Kook de pasta in het kookvocht van de broccoli.
3. Fruit ondertussen het fijngesneden knoflookteentje in een grote pan met de olijfolie. Voeg de fijngehakte ui, olijven, pijnboompitten en geweekte rozijnen toe. Laat een paar minuten fruiten, voeg de broccoli toe en laat nog enkele minuten op een hoog vuur verder garen totdat alle smaken zijn opgenomen. Voeg de gekookte, uitgelekte pasta toe. Rasp de provolone met een grove rasp en strooi hem over de pasta. Meng goed door elkaar en serveer.