Friselle met kerstomaatjes, raapstelen en tonijn
Ingrediënten
160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
4 friselle
12 kerstomaatjes
300 g schoongemaakte raapstelen
1 takje verse oregano
azijn
extra vergine olijfolie
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Meng 2 eetlepels water, 1 eetlepel azijn, een beetje olijfolie en een snuifje zout in een kom. Doe de friselle op een groot bord, besprenkel met het mengsel en laat de friselle zacht worden.
2. Snijd de kerstomaatjes in tweeën, doe ze in een kom en breng ze op smaak met olijfolie, zout en enkele takjes oregano. Laat ze marineren tot u klaar bent om ze te gebruiken. Verwijder de dikke stelen van de raapstelen.
3. Snijd ze in stukken en blancheer 5 tot 6 minuten in een grote pot met kokend, gezouten water. Giet af en breng de raapstelen op smaak met zout en olijfolie terwijl ze nog warm zijn. Laat ze afkoelen.
4. Garneer de friselle met de raapstelen, de kerstomaatjes en stukjes Rio Mare Tonijn in olijfolie. Breng op smaak met de tomatenmarinade.