Focaccia gevuld met tonijn, gebakken kerstomaatjes en gegrilde courgette
Ingrediënten
voor 4 personen:
1 middelgrote, ronde of vierkante focaccia, of verschillende kleine focaccia’s
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 120 g
100 g Datterino-kerstomaatjes
100 g gegrilde courgette
200 g mozzarella
30 g extra vergine olijfolie
1 teentje knoflook
een snuifje oregano
peper en zout naar smaak
1 middelgrote, ronde of vierkante focaccia, of verschillende kleine focaccia’s
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 120 g
100 g Datterino-kerstomaatjes
100 g gegrilde courgette
200 g mozzarella
30 g extra vergine olijfolie
1 teentje knoflook
een snuifje oregano
peper en zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de kerstomaatjes, fruit de geplette knoflook met de olijfolie in een kleine pan met antikleeflaag en voeg de kerstomaatjes toe wanneer de knoflook goudbruin begint te kleuren. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje oregano en laat 6 minuten garen op hoog vuur. Verwijder de knoflook.
2. Snijd de focaccia horizontaal doormidden en vul hem met de in plakjes gesneden mozzarella, de tomaten en hun sap, de courgette en de stukjes tonijn.
3. Bak de focaccia max. 5 minuten in de oven tot hij knapperig is en de mozzarella lichtjes gesmolten is. Snijd de focaccia in stukken en dien warm op.