Courgettebloemen met vulling van tonijn en ricotta

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:
1 blikje Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
12 courgettebloemen
200 g ricotta
een takje peterselie
2 eetlepels geraspte parmezaan
1 ei
2 eetlepels bloem
4 eetlepels melk
frituurolie
zout

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Doe de uitgelekte tonijn, de ricotta, de parmezaan en een beetje fijngehakte peterselie in een kom. Meng alles goed door elkaar.

    2. Verwijder de stampers uit de bloemen, maak voorzichtig schoon en vul met de tonijnbereiding.

    3. Klop het ei los met de bloem en een snufje zout; verdun met melk tot een romig beslag.

    4. Verhit een royale hoeveelheid plantaardige olie in een grote braadpan. Wacht enkele minuten tot u de optimale baktemperatuur verkrijgt. Doop de gevulde bloemen in het beslag en leg voorzichtig in de hete olie. Bak de bloemen goudbruin en krokant.

    Bak niet meer dan enkele bloemen tegelijk, laat ze uitdruipen op absorberend papier en serveer heet.

De meest geklikte recepten