Courgette gevuld met tonijn
Ingrediënten
6 middelgrote, gelijkmatig gevormde courgettes
3 blikjes Rio Mare Tonijn in olijfolie met chilipeper van 80 g
1 gele middelgrote ui
50 g geraspte Parmezaanse kaas
een klein bosje peterselie en marjolein
40 g extra vergine olijfolie
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Kook de courgettes in hun geheel in gezouten water; reken ongeveer 12 minuten vanaf het moment dat het water begint te koken. Verwijder de uiteinden en snijd de courgettes in de lengte doormidden. Schep met een theelepel het vruchtvlees en de pitjes eruit en prak het vruchtvlees fijn.
2. Fruit de gesnipperde ui lichtjes in een kleine braadpan met de olijfolie tot de ui goudbruin is. Voeg het courgettevlees toe, laat een paar minuten staan tot alle smaken zijn opgenomen en haal het dan van het vuur. Prak het vlees zachtjes met een vork, voeg de uitgelekte stukjes tonijn, de peterselie en de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng goed.
3. Vul de courgettehelften met het mengsel en gratineer ongeveer tien minuten in een hete oven.