Chili Tonijn met gefruite rode uien en sinaasappels
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
1 blikje Rio Mare Chili Tonijn van 130 g
2 zoete rode uien
2 sinaasappels
10 nieuwe aardappelen in de schil
2 kleine laurierbladeren
40 g extra vergine olijfolie
20 g suiker
1 eetlepel appelazijn
zout
1 blikje Rio Mare Chili Tonijn van 130 g
2 zoete rode uien
2 sinaasappels
10 nieuwe aardappelen in de schil
2 kleine laurierbladeren
40 g extra vergine olijfolie
20 g suiker
1 eetlepel appelazijn
zout
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Snijd de uien in plakjes (niet te dun) en fruit ze in een pan met antikleeflaag samen met het laurierblad, de olie, de suiker, de azijn en een snuifje zout. Bak ze glazig, neem van het vuur en voeg geraspte sinaasappelschil toe.
2. Kook de aardappelen in gezouten water, giet af en snijd ze in vieren. Verwijder de schil niet. Schil de sinaasappels en snij ze in schijfjes.
3. Schik de sinaasappelschijfjes op een bord. Meng de aardappelen en uien door elkaar en leg het mengsel op de sinaasappels. Bedek ten slotte met tonijn.