Carpaccio van rode biet met tonijn, yoghurt en geroosterde noten
Ingrediënten
voor 4 personen:
2 middelgrote ovengebakken rode bieten
2 blikjes Rio Mare Tonijn met Citroen en Zwarte Peper van 130 g
150 g Griekse yoghurt
50 ml melk
40 g gepelde hazelnoten zonder dop
20 g extra vergine olijfolie
enkele sprietjes bieslook
zout naar smaak
2 middelgrote ovengebakken rode bieten
2 blikjes Rio Mare Tonijn met Citroen en Zwarte Peper van 130 g
150 g Griekse yoghurt
50 ml melk
40 g gepelde hazelnoten zonder dop
20 g extra vergine olijfolie
enkele sprietjes bieslook
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Schil de rode bieten en snijd ze in dunne schijfjes. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een kleine braadpan met een klein beetje olijfolie tot ze diep goudbruin zijn. Breng de yoghurt op smaak met een snufje zout en voeg de melk toe om de yoghurt romig te maken.
2. Schik de schijfjes rode biet op 4 afzonderlijke borden en schep er de yoghurtsaus over. Werk af met de stukjes tonijn en wat tonijnnat. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en garneer elk gerecht met de gehakte bieslook.