Bulgur met makreel
Ingrediënten
350 g bulgur
1 theelepel tomatenpuree
500 g datterinitomaatjes
2 blikjes Rio Mare Makreelfilets in olijfolie van 125 g
een handvol pistachenoten
een handvol gedroogde tomaten
1 teentje knoflook
een bosje tijm
een bosje verse oregano
1 theelepel bruine suiker
1 verse, niet te pikante chilipeper
extra vergine olijfolie
zeezout
zwarte peper
vers basilicum
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Halveer de datterinitomaatjes en breng ze op smaak met een mengsel van olie, zout, suiker, het gehakte teentje knoflook en zwarte peper. Leg ze op een grote bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten in een op 150 °C voorverwarmde oven. Rooster de pistachenoten een paar minuten in een pan.
2. Doe ondertussen de bulgur in een grote pot, breng op smaak met twee eetlepels olie, giet er 350 ml gezouten kokend water bij en meng. Voeg de tomatenpuree toe, zet het deksel op de pot en laat de bulgur al het vocht opnemen en zacht worden (controleer na 5 minuten of u extra water moet toevoegen). Als de bulgur de ideale consistentie heeft, voeg dan olie, zout, peper en gehakte oregano en basilicum toe.
3. Mise en place: Maak laagjes met behulp van een dresseerring. Eerst een laagje bulgur, daarna de gehakte gedroogde tomaten en als laatste de gebakken tomaten. Bestrooi met basilicum en fijngehakte pistachenoten en werk af met de makreelfilets. Garneer met een scheutje olie en enkele blaadjes gemengde kruiden.