Broodjes tonijn
Ingrediënten
3 blikjes Rio Mare in olijfolie van 80 g
8 sneetjes brood
160 g cheddar of emmentaler
1 stengel bleekselderij
een takje peterselie
1 stevige tomaat
1/4 rode ui
3 el mayonaise
1 el mosterd
30 g boter
zout en peper naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Hak de selderij, ui en peterselie fijn en doe ze in een kom. Voeg de uitgelekte tonijn, mayonaise en mosterd toe en meng goed met een vork. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
2. Gebruik een rasp met grote gaten om de kaas te raspen. Snijd de tomaat in dunne schijfjes, beboter één kant van de sneetjes brood en leg ze op een vel bakpapier met de boterzijde naar beneden.
3. Verhit een grote pan met antiaanbaklaag en rooster de vier sneetjes brood met de boterkant naar beneden. Beleg met een beetje kaas, het tonijnmengsel, de schijfjes tomaat en nog meer kaas. Leg de andere vier sneetjes brood erop met de beboterde kant naar boven.
4. Leg de broodjes voorzichtig in de pan. Bak goed bruin, eerst aan de ene kant, dan aan de andere kant. Druk lichtjes aan met een spatel tot de kaas smeuïg is. Haal van het vuur, snijd doormidden en serveer meteen.