Salade van tonijn, kikkererwten, avocado en sinaasappel
Ingrediënten
4 personen:
2 blikjes Rio Mare tonijn in olijfolie van 160 g
300 g gekookte kikkererwten
1 rijpe avocado
1 sinaasappel
100 g verse babyspinazie
40 g extra vergine olijfolie
20 g pijnboompitten
zout naar smaak
2 blikjes Rio Mare tonijn in olijfolie van 160 g
300 g gekookte kikkererwten
1 rijpe avocado
1 sinaasappel
100 g verse babyspinazie
40 g extra vergine olijfolie
20 g pijnboompitten
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Rooster de pijnboompitten gedurende een paar minuten in een kleine pan met antiaanbaklaag op een hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
2. Schil de sinaasappel, verwijder de pitten en de velletjes en snijd in stukjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd in stukjes.
3. Doe de kikkererwten, avocado, sinaasappelstukjes en spinazie in een kom. Besprenkel met de olijfolie en een snufje zout. Meng de salade door elkaar en verdeel over 4 borden.
4. Voeg de goed uitgelekte, lichtjes geprakte tonijn toe en garneer met de pijnboompitten.