Flammkuchen met tonijn en ui
Ingrediënten
250 g bloem
150 ml lauw water
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 160 g
1 witte ui
200 g zure room
100 g roomkaas
50 ml olijfolie
peper en zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Meng de bloem, het zout en de olie in een middelgrote kom. Voeg langzaam het water toe en roer met een vork tot het deeg goed ‘pakt’. Als het deeg te kleverig wordt, voeg dan een beetje extra bloem toe.
2. Kneed het deeg tot het glad is. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Bekleed twee bakplaten met aluminiumfolie en laat het deeg op de bakplaten glijden.
3. Verwarm de oven op 240°C. Snijd de ui in dunne ringen, meng de zure room en de verse kaas in een kom en breng op smaak met een snuifje zout en een royale hoeveelheid peper.
4. Smeer het roommengsel uit over het deeg, verdeel er gelijkmatige porties ui over en laat ongeveer 10 minuten bakken in de oven. Strooi er twee minuten voor het einde van de baktijd de stukjes tonijn over en laat verder bakken tot de taart klaar is.