Huisgemaakte tonijnpaté
Ingrediënten
voor 4 personen
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 60 g
100 g ricotta
100 g boter
1 eetlepel kappertjes
4 ansjovisfilets in olie of 1 eetlepel ansjovispasta
Voor bij de paté: roggebrood
1 onbehandelde citroen
1 takje peterselie
1/2 teentje knoflook
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 60 g
100 g ricotta
100 g boter
1 eetlepel kappertjes
4 ansjovisfilets in olie of 1 eetlepel ansjovispasta
Voor bij de paté: roggebrood
1 onbehandelde citroen
1 takje peterselie
1/2 teentje knoflook
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Laat de tonijn goed uitlekken en doe hem in een kom samen met de ricotta, de in kleine stukjes gesneden boter, de ansjovisfilets en de kappertjes. Meng alle ingrediënten tot een zachte, romige textuur.
2. Giet het mengsel in een terrine en zet voor het serveren minstens een uur op een koele plaats.
3. Hak de knoflook, peterselie en geraspte citroenschil fijn. Snijd het brood in sneetjes en rooster ze. Werk de geroosterde sneetjes brood af met de paté en garneer ze met de gehakte knoflook, citroenschil en peterselie.