Rijst met tonijn en kruiden
Ingrediënten
voor 4 personen
200 g basmatirijst
3 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 80 g
2 wortels
1 aubergine
200 g gekookte kikkererwten
2 koffielepels kurkuma
½ koffielepel komijn
20 g pijnboompitten
50 g olijfolie
een royale hoeveelheid cayennepeper
een handvol koriander
zout naar smaak
200 g basmatirijst
3 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 80 g
2 wortels
1 aubergine
200 g gekookte kikkererwten
2 koffielepels kurkuma
½ koffielepel komijn
20 g pijnboompitten
50 g olijfolie
een royale hoeveelheid cayennepeper
een handvol koriander
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Snijd de aubergine in stukjes en rasp de wortels met een grove rasp. Bak de groenten in olijfolie in een grote braadpan. Breng op smaak met zout, voeg de pijnboompitten en kikkererwten toe en laat goudbruin bakken.
2. Spoel en week de rijst. Giet de rijst in een pan, voeg een kopje water en een snuifje zout toe en laat koken tot al het water is opgenomen.
3. Voeg de gekookte rijst toe aan de groenten, breng op smaak met de kurkuma, de komijn en een royale hoeveelheid gemalen peper, en laat al roerend verder garen op een laag vuur. Neem de pan van het vuur, voeg de uitgelekte stukjes tonijn toe en garneer met de fijngehakte koriander.