Tonijndumplings
Ingrediënten
Voor het deeg: 125 g 00-bloem
75 ml water
Voor de vulling: 2 blikjes Rio Mare Tonijn in eigen nat van 80 g
½ kleine kool
1 kleine prei
een stukje verse gember
2 eetlepels sojasaus
50 g olijfolie
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Meng de bloem en het water tot een glad deeg. Als het deeg te kleverig wordt, voeg dan een beetje extra bloem toe. Wikkel het deeg in aluminiumfolie en laat het ongeveer 20 minuten rusten.
2. Verwijder ondertussen de harde kern van de kool en versnijd de kool en de prei in een groentesnijder. Voeg de tonijn, sojasaus, 40 g olie en de geschilde, geraspte gember toe en meng alle ingrediënten door elkaar. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er rondjes van 8 cm uit.
3. Lepel op elk rondje wat vulling. Vouw het deeg over de vulling tot een halvemaanvorm en druk de randen goed aan.
4. Vet een pan met antikleeflaag in met de resterende olie. Doe een laag dumplings in de pan en bak ze tot de onderkant bruin begint te worden. Voeg een klein beetje water en een snuifje zout toe, zet het deksel op de pan en stoom de dumplings op een laag vuurtje. Laat de dumplings garen tot al het vocht uit de pan is verdampt en de onderkant van de dumplings krokant en goudbruin is. Werk af met wat sojasaus. Smakelijk!