Kostbare bronnen
Een goudmijn van eiwitten
Dankzij het hoge eiwitgehalte levert 100 g uitgelekte tonijn ongeveer een tiende van de totale dagelijkse eiwitbehoefte van een gezonde volwassene.
De makkelijk opneembare, hoogwaardige eiwitten zijn onmisbaar voor de opbouw en het herstel van weefsel, en door celvernieuwing houden ze u gezond en fit.
100 g tonijn in olijfolie bevat 18,5 g eiwitten. Dat is meer dan in een verse steak van hetzelfde gewicht. De dagelijkse eiwitbehoefte in gram van een volwassene is gelijk aan zijn/haar lichaamsgewicht in kilogram. Het lijdt geen twijfel dat tonijn de ideale oplossing is voor een uitgebalanceerd, gezond en licht dieet.
Omdat onze tonijn vrij is van bindweefsel, dat het moeilijker verteerbaar maakt, kan de vis probleemloos door zowel kinderen als ouderen gegeten worden.
De eiwitten in sommige vissoorten zijn ook erg rijk aan arginine, het aminozuur dat het lichaam gebruikt voor de synthese van stikstofmonoxide (NO), dat zorgt voor een goede werking van de aderen en deze beschermt tegen atherosclerose.
Sommige kleine peptiden hebben tevens een antioxiderende werking.
De voordelen van fosfor
Net als calcium is fosfor een essentieel mineraal. Deze twee stoffen zorgen samen voor sterke botten en tanden.
Fosfor speelt een essentiële rol om het evenwicht van het zenuwstelsel te regelen. Voedingsdeskundigen bevelen een dagelijkse inname van 800 milligram fosfor aan. 100 g tonijn in olijfolie levert ongeveer 20% van de aanbevolen hoeveelheid. Van alle vissoorten is tonijn het rijkst aan fosfor.