Pasta met tonijn, lente-uitjes en broodkruim
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
1 blikje Rio Mare Chili Tonijn van 130 g
350 g pasta
4 lente-uitjes
een sneetje oudbakken brood
een takje tijm
50 g extra vergine olijfolie
300 g kerstomaatjes
zout
1 blikje Rio Mare Chili Tonijn van 130 g
350 g pasta
4 lente-uitjes
een sneetje oudbakken brood
een takje tijm
50 g extra vergine olijfolie
300 g kerstomaatjes
zout
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Snijd de lente-uitjes in dunne schijfjes en fruit ze in een pan met antikleeflaag. Gebruik hiervoor 30 g olie en een beetje zout. Voeg een beetje water toe en bak ongeveer tien minuten op een laag vuur. Neem vervolgens de uien uit de pan en gebruik dezelfde pan met het uiensap om de in tweeën gesneden tomaten goudbruin te bakken. Roer af en toe om.
2. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de pasta.
Snijd het oudbakken brood in stukken terwijl de pasta kookt. Bak deze samen met de tijm en de resterende olie goudbruin in een pan.
3. Giet de pasta af en breng op smaak met uien, tomaten en tonijn met chili. Meng grondig en besprenkel met het geroosterde broodkruim en de tijm.