Wilderijstsalade met tonijn en avocado
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
1 blikje Rio Mare Tonijn met citroen en zwarte peper van 130 g
250 g wilde rijst
1 avocado
60 g gedopte en gekookte edamamebonen
een halve kool
een eetlepel geroosterde pompoenzaden
30 g extra vergine olijfolie
een bosje verse koriander of peterselie
zout
1 blikje Rio Mare Tonijn met citroen en zwarte peper van 130 g
250 g wilde rijst
1 avocado
60 g gedopte en gekookte edamamebonen
een halve kool
een eetlepel geroosterde pompoenzaden
30 g extra vergine olijfolie
een bosje verse koriander of peterselie
zout
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Kook de rijst in water met zout. Giet de rijst af en koel af onder stromend, koud water. Laat goed uitlekken en breng op smaak met olie.
2. Ontdoe de kool van haar kern, snijd fijn en voeg toe aan de rijst.
3. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes. Voeg zout toe.
4. Doe de rijst op de borden, leg de avocadoplakjes erop en voeg dan de tonijn toe. Bestrooi met de pompoenzaden, de edamame en de gehakte koriander of peterselie.