Vitello tonnato (kalfsvlees met saus van tonijn en kappertjes)

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het vlees:
600 g kalfslende of kalfshaas
1 stengel selderij
1 middelgrote ui
1 wortel
1 glas droge witte wijn
zout naar smaak


Voor de saus:
1 blikje Rio Mare Tonijn in olijfolie van 240 g
2 eierdooiers
4 ansjovisfilets in olie
1 eetlepel goed uitgelekte kappertjes in azijn
280 g olijfolie
het sap van ½ citroen
zout en peper naar smaak.

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Breng 2 liter water aan de kook, voeg de goed schoongemaakte en in grote stukken gesneden groenten, de wijn en het vlees toe en kruid met zout. Laat ongeveer 1,5 uur koken en dan afkoelen in de bouillon.

    2. Doe de eierdooiers, een snuifje zout en peper en enkele druppels citroensap in een kom of foodprocessor en mix alle ingrediënten samen, eerst langzaam en dan wat sneller, terwijl u beetje bij beetje de olijfolie toevoegt. Voeg zodra de saus begint te binden beetje bij beetje het citroensap toe. Als de mayonaise 'schift', doe dan een eigeel in een schone kom, klop goed op en voeg geleidelijk de geschifte mayonaise toe. Als u gehaast bent, kunt u ook 250 g kant-en-klare mayonaise gebruiken. Als de mayonaise klaar is, voegt u de tonijn, de ansjovis en de kappertjes toe. Mix de ingrediënten één minuut om een ​​zachte, romige saus te verkrijgen.

    3. Indien gewenst kunt u, om de tonijnsaus wat gladder te maken, enkele lepels van de koude bouillon toevoegen waarin het vlees werd gekookt. U kunt de saus ook lichter maken door een paar stukjes van de gekookte groenten toe te voegen die u hebt gebruikt om de bouillon op smaak te brengen. In dat geval moet u natuurlijk alle ingrediënten opnieuw mixen.

    4. Laat het vlees uitlekken, snijd het in dunne plakjes en schik de plakjes op een platte schotel. Werk af met de saus, laat de smaken minstens één uur trekken op een koele plaats en dien op.

De meest geklikte recepten