Salade van makreel, quinoa en pompelmoes
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
320 g quinoa
1 blikje Rio Mare Makreelfilets in olijfolie van 125 g
1 pompelmoes
50 g pistachenoten
een scheutje extra vergine olijfolie
balsamicoazijn naar smaak
1 takje verse tijm (bij voorkeur citroentijm)
1 takje verse peterselie
320 g quinoa
1 blikje Rio Mare Makreelfilets in olijfolie van 125 g
1 pompelmoes
50 g pistachenoten
een scheutje extra vergine olijfolie
balsamicoazijn naar smaak
1 takje verse tijm (bij voorkeur citroentijm)
1 takje verse peterselie
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Kook de quinoa gedurende ongeveer twintig minuten in een verhouding van 1 kopje ongekookte quinoa + 2 kopjes water. Spoel de gekookte quinoa onder koud water om af te koelen en giet voorzichtig door een fijnmazige zeef.
2. Maak de pompelmoes goed schoon en snijd elk partje in minstens drie delen.
3. Meng de quinoa met de stukjes pompelmoes, voeg een handvol gepelde pistachenoten, een handvol tijm en de verse peterselie toe en schik de uitgelekte stukjes Rio Mare Makreelfilets in olijfolie in het midden.
4. Breng op smaak met de olijfolie en balsamicoazijn.