Tonijn met basilicum, sperziebonen en kerstomaatjes
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
2 blikjes Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
300 g rode en gele kerstomaatjes
300 g sperziebonen
een bosje basilicum
1/2 teentje knoflook
1 eetlepel kant-en-klare pesto
50 g extra vergine olijfolie
zout
2 blikjes Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
300 g rode en gele kerstomaatjes
300 g sperziebonen
een bosje basilicum
1/2 teentje knoflook
1 eetlepel kant-en-klare pesto
50 g extra vergine olijfolie
zout
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Kook de sperziebonen in water met zout, giet af en laat afkoelen.
2. Snijd de tomaten in vieren en breng op smaak met olie, zout, gehakt knoflook en basilicum. Meng en laat even rusten.
3. Leg de gekookte sperziebonen op een bord, voeg de tonijn en de tomaten met de marinade toe en verwijder het knoflook.
4. Werk af met enkele blaadjes basilicum en een mix van olie en pesto. Dien onmiddellijk op met wat knapperig brood.