Pasta met zachte pesto, tonijn en mozzarella
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
350 g korte pasta
1 blikje Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
200 g mozzarella
1 rijpe tomaat
50 g extra vergine olijfolie
een handvol basilicumblaadjes
1 eetlepel pijnboompitten
30 g geraspte parmezaan
2 eetlepels verse roomkaas
zout
350 g korte pasta
1 blikje Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
200 g mozzarella
1 rijpe tomaat
50 g extra vergine olijfolie
een handvol basilicumblaadjes
1 eetlepel pijnboompitten
30 g geraspte parmezaan
2 eetlepels verse roomkaas
zout
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.
2. Maak de basilicum schoon en mix hem in een blender samen met de olie, parmezaan, pijnboompitten, een snuifje zout en de roomkaas. 3. Snijd de mozzarella en de tomaat in blokjes en meng ze met de uitgelekte tonijn.
4. Kook de pasta. Schep twee minuten voordat u de pasta gaat afgieten twee eetlepels pesto bij het kookwater om deze wat zachter te maken.
5. Laat de pasta uitlekken wanneer deze al dente is. Garneer de pasta meteen met de pesto, roer goed door en voeg de tonijn met de tomaat en mozarella toe.